17 Ekim 2016 Pazartesi

İSA KAYACAN’I ÖZLÜYORUZ... 15 Ekim 2016_Burdur Gazetesi_MANŞET, Hasan TÜRKEL

İSA KAYACAN’I ÖZLÜYORUZ...
15 Ekim 2016_Burdur Gazetesi_MANŞET
Anadolu Basını'nın duayeni, Gazeteci-Yazar İsa kayacan'ı ölümünün 2. yılında saygıyla, özlemle anıyoruz. Gazeteci Yazar İsa Kayacan, yıllarca gazetemizin Ankara Temsilciliği'ni üstlendi.
Başta Burdur olmak üzere, Anadolu'da yayınlanan gazetelere büyük emek verdi. Anadolu Basını'nın Ankara'daki sesi oldu. Anadolu Gazeteleri arasında köprü olup, Anadolu gazetelerini ülkenin dört bir yanına ulaştırdı.
Ölümünün 2. yılındayız, onun yokluğuna alışmadık, aksine onun yokluğunu şimdi daha çok hissediyor, onu daha çok arıyoruz.
Gazeteci-Yazar İsa Kayacan, yaptığı araştırmalar, çalışmalar ve yazdığı yazılarla, sınırları aşıp, Türki Cumhuriyetlere ulaştı. Oralardaki üniversiteler İsa Kayacana fahri Doktorluk, Profesörlük payeleri verdiler. Yurt dışında yaptığı araştırmaları, çalışmaları yazan İsa Kayacan, Türki Cumhuriyetlerle ülkemiz arasında da köprü oldu.
Üstad Profesör İsa kayacan, Yazdığı kitaplarla, yazılarla, Burdur kültürünü, folklorunu tüm ülkeye tanıttı. Onun, hepimizi derinden etkileyen "Herkes beni Ankara'da sanır, Burdur'da bir dam çökse içim parçalanır" sözü, şimdi bize her daim onu hatırlatıyor.
ECE KÖYLÜ İSA KAYACAN
Burdur'un Ece köyü'nde doğup büyüyen İsa Kayacan, tümüyle kendi çabası ve emeğiyle yükseldi. Bakanlara danışmanlık yaptı. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde etkin görevler aldı. Bütün bu süreçte İsa Kayacan, Burdurla irtibatını hiç kesmedi. Aksine sürekli artırdı. Yerel basının sorunlarını ve taleplerini Ankara'ya taşıdı. Aralıksız her gün yazdığı yazıları, gazetemiz başta olmak üzere ilimizdeki yerel gazetelerde, ülkenin her yanındaki yerel gazetelerde yayınlandı.
Ülkesini çok severdi, Burdur Sevdalısı'ydı. Onun ölümün üzerinden geçen 2 yıl onu unutturmadı. Aksine, ona olan sevgimizi, saygımızı, özlemimizi artırdı. Onun yokluğu yeri doldururulamayacak kadar büyük bir boşluk yarattı. Burdur Gazetesi camiası ve okuyucularımız adına, Üstad Gazeteci-Yazar İsa Kayacan'ı hürmetle yad ediyoruz.
HASAN TÜRKEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder